Saturday, August 16, 2008

Boekel Electroworld 2008 Skating

Saturday, 16-August-2008 - Boekel - Here are the pics--story to follow.
http://picasaweb.google.com/dale.weiss.planet/Skating_boekel_electroworld_2008

Om 15.40 uur kwamen ze in een peleton over de finishstreep in Boekel. Tweeennegentig rijders--de meesten met een brede glimlach--hadden een mooie 100 km Electroworld Skeelertocht http://www.skeelergroep.nl/ achter de rug. De eindstreep: voor sommige een overwinning, voor andere een verlossing, maar voor de meesten een moment te laten zien hoeveel ze van deze stralende zomerdag hebben genoten. Ik stond aan de kant foto's te maken om dit vast te leggen.
Vijfeneenhalf uur eerder gingen wij met 150 rijders in een grote peleton van start. De 60 km en de 100 km rijders waren samengevoeged voor de eerste 42 km. Dit was voor mij mijn eerste poging op de 60 km. Ik ben ruim twee jaar skater bij Fun on Wheels in Veghel waar enkele Boekelaren ook mee skaten. Ter voorbereiding op deze tocht, naast onze wekelijkse tochten, heb ik een keer of zes met de Dinsdagavondskate in Boekel mee gedaan. Daar reden wij deels over dezelfde route als vandaag.
Om zeker op tijd te zijn voor de start, stond ik vanmorgen om 06.30 op. Vanuit Veghel zou ik 12 km naar Boekel fietsen. I wou op temperatuur zijn voor de start. De zon komt op. Douchen en scheren. Moet ik mijn wielen nog omwisselen? Nee het slijtagepatroon valt mee. Fotocamera, water, brood, pleisters. Check, check, check, check. Vier sneden geroosterd brood met jam, sinaasappelsap, en een kop koffie. Even pauseren bij de voordeur. Klaar. Ik ben om 09.00 uur van huis gegaan. Onderweg haalde Jan mij twee keer in. Jan woont ook in Veghel; hij haalde z'n zus, Mieke, in Erp op. Daar heb ik heb de tweede keer gezien. "Hé Dale, ben je met de fiets?", werd er bij aankomst in Boekel geroepen--ik was weer onder mijn skatevrienden. Snel inschrijven en skates eronder vast maken. "Attentie. Nog 10 minuten voor de start van de 60 en 100 km skeelertocht." "Zorg dat je voorin start, Dale", vertelt Mieke. Een welkom woord van de organisatie en de wethouder, dan waren wij weg. Eenmaal uit Boekel vond ik mijzelf ein een dubbelle rij met tien rijders voor mij. De vrouw uit Boekel naast mij vertelde dan wij gemiddeld 23 km per uur reden. Ik kon onderweg praten, foto's maken, en vooral genieten van deze mooie tocht.

2 comments:

Anonymous said...

Hee Dale mooie pics man.
Ik ben Wim Ijpelaar en heb je foto s gevonden via het gastenboek van boekel.
Vind je het goed dat ik een link op mijn site zet? Een link terug moet n iet maar word wel opprijs gesteld.
Ik hoop jou oop tezien in s Gravenmoer 21september vraag eens aan Ronald en Mieke hoe leuk t was vorig jaar bij ons.
Groeten Wim
www.wimijpelaar.web-log.nl

dale weiss said...

wim,
bedankt voor je compliment en de link naar je weblog.
gr,
dale